Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

„Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022 · Nagradni kviz“

 
Ambasada Narodne Republike Kine u Republici Srbiji vas poziva da budete deo aktivnosti
„Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022 · Nagradni kviz“

Dragi prijatelji, Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. biće održane u februaru sledeće godine. Sastavni deo Olimpijskih igara biće 7 primarnih, velikih događaja, 15 sekundarnih i 109 manjih događaja, koji će se održati u tri takmičarske oblasti – Peking, Jenćing i Džangđijakou. Trenutno tehnički i građevinski radovi za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine ulaze u završnu fazu.
 
Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine pridržavaju se „zelenog“ koncepta, integriteta i biće otvorene za sve. Devetnaestog septembra 2021. godine, povodom odbrojavanja 140 dana do otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, zvanično je objavljen njihov tematski slogan: „Zajedno za zajedničku budućnost“!
 
Stavite sebi podsetnik: naš nagradni kviz znanja, „Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022“ udaljen je na samo klik od Vas, a možda baš vi možete postati zvezda Olimpijskih igara!
 
OBAVEŠTENJE:
UČEŠĆE U NAGRADNOM KVIZU:
 
• Vreme održavanja:
30. septembar – 30. oktobar 2021. godine;
 
Vreme objavljivanja rezultata kviza:
Novembar 2021. godine.
 
• Uslovi učestvovanja:
 
Pored kineskih državljanina, mogu učestvovati svi pojedinci sa prebivalištem u Republici Srbiji. Kako bi se olakšala kasnija dodela nagrada, učesnici bi trebalo da prilikom pristupanja kvizu prilože sledeće podatke:
 
– Ime i prezime;
– E-mail adresu;
– Broj telefona.
 
Svakoj osobi je dozvoljena samo jedna registracija.
 
• Pravila kviza:
 
1. Odgovori se predaju onlajn, od 30. septembra (u 00:00č) do 30. oktobra (29. oktobra u 23:59č) 2021. godine. Odgovori predati pre i nakon toga neće se priznati.
 
2. Kviz se sastoji od 25 pitanja sa više ponuđenih odgovora, svaki odgovor nosi 4 poena, ukupan broj poena iznosi 100.
 
3. Takmičenje nagrađuje prvih 20 mesta, konačna rang lista zasnivaće se na broju poena učesnika koji su ispunili uslove učešća, a izdvojiće se oni sa najviše poena. Ukoliko ima više učesnika sa istim brojem poena nego nagrada, prvih 100 učesnika sa istim brojem poena (ili manje, ukoliko broj ne bude dostigao 100) rangiraće se na osnovu vremena kada je urađen test, a nagrade će se dodeljivati nasumičnim odabirom. Pre nasumičnog odabira, Ambasada Narodne Republike Kine u Republici Srbiji će objaviti spisak učesnika za nasumično izvlačenje.
 
• Nagrađivanje:
 
20 nagrada za 20 najboljih takmičara. Nagrade su Xiaomi slušalice.
 
• Način pristupanja kvizu i učestvovanja (izaberite jedan od ponuđenih):
 
1. Direktnom prijavom preko sajta Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji (http://rs.chineseembassy.org/srp/ljzg/t1910914.htm), gde će biti objavljene konkretne informacije i link ka kvizu;
 
2. Preko WeChat naloga Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji (ID:chinaembassy_rs), klikom na tekst 《中国驻塞尔维亚大使馆诚邀您参加“北京2022年冬奥会知识有奖问答”》, odnosno, na srpskom: Ambasada Narodne Republike Kine u Republici Srbiji vas poziva da budete deo aktivnosti „Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022 · Kviz znanja“, koji će pružiti konkretne informacije i link ka kvizu.
 
3. Putem pretrage Tviter naloga Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji (za pretragu je dovoljno uneti „Chinese Embassy in Serbia“, ID: EmbChina_RS) i klikom na tekst Ambasada Narodne Republike Kine u Republici Srbiji vas poziva da budete deo aktivnosti „Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022 · Kviz znanja“, nakon čega ćete dobiti smernice za nalog na srpskom jeziku, konkretne informacije i link ka kvizu;
 
• Kontakt:
 
Odeljenje za kulturu i obrazovanje Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji:
E-mail: belgrade@chinaculture.org
Telefon: +381-11-2067934, +381-11-2067937


 

Nemoj mi puniti pehar
 
prekrasnim vinom boje ćilibara,
 
Još ga nisam ni sipala
 
a već sam njime opijena;
 
Večernji vetar donosi
 
zvuke zvona iz daljine.
 

Li Ćingdžao
 

 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________