Institut Konfucije u Beogradu

贝尔格莱德孔子学院

Kursevi

Institut Konfucije u Beogradu organizuje redovne kurseve kineskog jezika različitih nivoa. Upis na kurseve se organizuje dva puta godišnje, u prolećnom i jesenjem semestru. Svi jezički kursevi su u trajanju od tri meseca: od oktobra do januara i od marta do juna. Nastava za kurseve se održava dva puta nedeljno radnim danima u večernjim terminima (posle 18 h). Tečajevi kineskog jezika održavaju se u učionici Instituta Konfucije u Beogradu koja je opremljena najsavremenijom jezičkom laboratorijom. Nastavu drže kineski lektori i predavači sa Filološkog fakulteta u Beogradu. Za svaki nivo se na početku ciklusa bira odgovarajući udžbenik iz fonda nastavnog materijala koje dostavlja Nacionalna kancelarija za učenje kineskog jezika kao stranog NR Kine (Hanban). Institut Konfucije nastoji da formira male grupe, kako bi svakom polazniku kursa bilo posvećeno dovoljno pažnje. Na kraju izabranog kursa, polaznici polažu ispit i dobijaju sertifikat Instituta Konfucije u Beogradu, koji potvrđuje određeni nivo znanja kineskog jezika. Na sve kurseve možete se prijaviti putem mejla ili dolaskom u kancelariju Instituta radnim danima od 10 do 16 časova. Pored tečajeva jezika, organizujemo i kurseve na kojima polaznici upoznaju različite aspekte kineske kulture. Ovi kursevi se organizuju u zavisnosti od raspoloživosti predavača i zainteresovanosti šire javnosti, a do sada su realizovani kurs kineskog kulinarstva, kurs kineske kaligrafije, kurs kineskog tradicionalnog slikarstva i kurs taiđija. Potrebno je najmanje pet prijavljenih polaznika kako bi se formirala grupa za jezičke kurseve ili kurseve iz oblasti kineske kulture.

Kursevi kineskog jezika

Početni I / Početni II / Početni III

Polaznici uče da na jednostavan način izraze svoje mišljenje, osećanja i potrebe, uspostave osnovnu konverzaciju i pišu elementarne kineske karaktere i rečenice. Materijal koji se koristi u nastavi je Contemporary Chinese 1 i Contemporary Chinese 2.

Cene

Institut Konfucije u Beogradu nastoji da održava promotivne cene kurseva. Za sve jezičke kurseve postoji mogućnost plaćanja u tri mesečne rate. Prvu ratu za neke od željenih kurseva je neophodno uplatiti pre prvog časa, dok se ostale rate  uplaćujuza vreme održavanja kursa. Uplate se vrše na žiro račun Filološkog fakulteta  840-9566760-14 sa naznakom „za Institut Konfucije”. Uplatnice se kao dokaz o uplati dostavljaju sekretaru Instituta.

Početni I – 11.000 /komplet udžbenika i audio materijala Contemporary Chinese 1 nije uključen u cenu/
Početni II – 11.000 /komplet udžbenika  i audio materijala Contemporary chinese 1 nije uključen u cenu/
Početni III – 12.000 /komplet udžbenika i audio materijala Contemporary Chinese 2 nije uključen u cenu/
Srednji I – 12.000 /komplet udžbenika i audio materijala Contemporary Chinese 2 nije uključen u cenu/
Srednji II – 13.000 /komplet udžbenika i audio materijala Contemporary Chinese 3 nije uključen u cenu/
Srednji III – 13.000 /komplet udžbenika i audio materijala Contemporary Chinese 3 nije uključen u cenu/
Viši I / Viši II / Viši III – 14.000 /komplet udžbenika i audio materijala Contemporary Chinese 4 nije uključen u cenu/
Napredni – 14.000
Osnove poslovnog kineskog – 15.000
Putujte sa kineskim – 10.000
Pismeno i usmeno prevođenje – 15.000
Kineski raj – 8.400
Tai yi wuxing, gunshu – 7.000

NAPOMENA: U CENE KURSEVA NIJE URAČUNAT PDV KOJI IZNOSI 20% I POTREBNO GA JE URAČUNATI PRILIKOM UPLATE RATA ZA KURSEVE!!!

NAVEDENE CENE SU ZA TRI MESECA KURSA!

Preuzmite prijavu za kurs

Kurs kineske kulture

Slojevitost modernog kineskog društva se teško da smestiti u unapred osmišljene okvire. Novi vek ne znači samo nominarno „novu Kinu“, koja po, umetničkim kreacijama, arhitektonskim zdanjima, naučnim inovacijama i kulturi svakodnevnog života, realno to jeste. Za nju nije toliko presudno sleđenje modernih tokova, koliko obnavljanje klasične kineske kulturne matrice. Samo kroz tradicionalne vrednosti i sadržaje ona stiče svoj puni identitet i sa njima postaje prepoznatljiva svetu. U eri globalizacije bez tih korena ona bi izgubila ne samo privlačnost i zavodljivost drevne civilizacije, već i svoju dušu. Kurs Kina: kulturni kaleidoskop vodi direktor Instituta Konfucije, prof. dr Radosav Pušić. Nastava se održava petkom od 19 časova u sali za sednice na prvom spratu Filološkog fakulteta.

Kurs taiđija

Taiđi je drevna kineska borilačka veština, čiji lagani i elegantni pokreti pokreću i uravnotežuju čovekovu unutrašnju energiju (ći), smatra se jednim od najdelotvornijih metoda za negovanje zdravlja tela i duha. Sistem vežbi taiđija je izvorno nastao kao borilačka veština u daoističkim i budističkim manastirima, tako da je on u sebi poneo i najdublje principe ovih učenja. Krajnji cilj vežbanja u taiđiju jeste dostizanje harmonije i sklada jina i janga, tela i duha.
Institut Konfucije je u septembru 2017. godine sa Wu Šu klubom Wu long gong fu, potpisao sporazum o saradnji i organizovanju kursa taiđija, ćigunga pet životinja, ba gua džang i formi mača (xuan men jian). Kurs Tai yi wu xing, biće organizovan u periodu od oktobra do decembra 2019. godine. (太乙五行拳, Tài yǐ wǔxíng quán) Tai Yi Wu Xing predstavlja dinamičnu, ali veoma meku kinesku borilačku formu koja je veoma slična danas već širom sveta poznatom Tai Ji-u, ali se zasniva na nešto drugačijim principima izvođenja. U Tai Yi sistemu izvođenje se sastoji u smeni brzog i sporog, snažnog i mekog pokreta, odnosno, u izdvajanju suprotnosti prilikom izvođenja. Cena kursa na mesečnom nivou iznosi 2000 dinara.
Sistem ovih vežbi je odličan način jačanja duha i tela, i preporučuje se osobama svih uzrasta. Za detalje u vezi sa kursevima pozovite nas na 011/3284595.

Prijavite se na naš newsletter

Uspešno ste se prijavili na našu newsletter listu.

Došlo je do greške prilikom slanja vašeg zahteva. Molimo pokušajte ponovo.

Institut Konfucije će koristiti informacije koje pružite u svrhu kreiranja newsletter liste i slanja informacija o aktuelnim događajima.