Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Onlajn predavanje: Upotreba ćigonga u jačanju imuniteta

Institut Konfucije u Beogradu i Biblioteka grada Beograda pozivaju vas na onlajn predavanje Upotreba ćigonga u jačanju imuniteta

 

Ćigong jesu preventivne vežbe za sve. Ćigong je jedna od najzastupljenijih metoda poboljšanja i očuvanja zdravlja u svetu. Vodi poreklo iz Kine i pretpostavlja se da je stara oko 5000 godina. Priče o nastanku ovih preventivnih vežbi u očuvanju zdravlja prepliću se sa nastankom kineske medicine.Osnovna ideja je ista – holistički pristup čoveku i njegovim disbalansima i primena principa i teorija u cilju prevencije bolesti. Neke od metoda ćigonga uključuju  psihofizičke vežbe ali i vežbe disanja pa i neku formu akupresure.U ovom predavanju, pored priče o tome na koji način možemo primeniti ovaj vid vežbi kako bismo očuvali svoje zdravlje, predavač će pokazati i nekoliko jednostavnih pokreta koje možemo probati i kod kuće.

 

Predavač je Saša Balanesković, predsednik Ćigong saveza Srbije, a predavanje će biti dostupno na youtube kanalu Institut Konfucije u Beogradu od 18. decembra.


 

Nemoj mi puniti pehar
 
prekrasnim vinom boje ćilibara,
 
Još ga nisam ni sipala
 
a već sam njime opijena;
 
Večernji vetar donosi
 
zvuke zvona iz daljine.
 

Li Ćingdžao
 

 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________