Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Onlajn predavanje: Kina – od opljačkanog carstva do globalne supersile

Institut Konfucije u Beogradu i Biblioteka grada Beograda pozivaju vas na onlajn predavanje Kina – od opljačkanog carstva do globalne supersile

Aleksandar Novačić, jedan je od vodećih srpskih i jugoslovenskih novinara i poznavalaca Kine sa velikim iskustvom stalnog dopisnika iz Pekinga. Radio je u jugoslovenskoj novinskoj agenciji Tanjug. Tokom novinarske karijere, izveštavao je o ključnim međunarodnim događajima, dok je u Kini bio svedok događajima koji su promenili tok istorije ne samo ove zemlje, već i čitavog sveta. Autor je mnogih knjiga kao što su Veliki zaokret, Zmajevi dolaze, Kineski mozaik, Kina – Zmaj na Olimpu, Rađanje velike Kine i druge.

 

U svom predavanju, prikazaće nam kako je izgledala kineska istorija tokom prethodnih 100 godina, kako je iz carstva prerasla u republiku, da bi 1949. postala Narodna Republika Kina, koja je nakon mnogo godina neprestane borbe ušla na vrata svetske scene kao veoma važan igrač.

 

Predavanje će biti dostupno na youtube kanalu Institut Konfucije u Beogradu od 26. februara, nadamo se da ćete uživati.


 
Kancelarija Instituta Konfucije, usled trenutne epidemiološke situacije, radi skraćeno: ponedeljkom, sredom i četvrtkom od 9.30 do 13.30 časova, a ostalim danima radimo onlajn.

 
Za sva pitanja možete pisati na naš mejl institutkonfucije@fil.bg.ac.rs,
a odgovor možete očekivati u najkraćem mogućem roku.

 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________