Međunarodni dan kineskog jezika

Pozivamo sve ljubitelje kineskog jezika da 20. aprila zajedno proslavimo Međunarodni dan kineskog jezika!

Povodom Međunarodnog dana kineskog jezika, Institut Konfucije u Beogradu Vas srdačno poziva da učestvujete u onlajn i oflajn programima, pod sloganom „Kineski jezik: spona među civilizacijama“. Pozivamo i zainteresovane škole da pošalju svoj prilog za obeležavanje Dana kineskog jezika!

 

Domaćin ovogodišnjeg programa biće Nacionalni centar za jezičko obrazovanje i saradnju Kine (CLEC), koji će u saradnji sa Savezom „ChinesePlus“, održati oflajn ceremoniju otvaranja Međunarodnog dana kineskog jezika i organizovati niz aktivnosti, uključujući izložbe, forume o kineskoj kulturi, predstavljanje različitih programa i standarda za izučavanje kineskog jezika, kao i otvaranje posebne internet stranice koja će omogućiti uvid u međunarodnu edukaciju kineskog jezika, bogatu kinesku kulturu, onlajn časove, kao i pristup porukama i željama od prijatelja širom sveta.

 

Fotografije, tekstove i video prezentacije na engleskom i kineskom jeziku (video mora biti sniman u režimu pejzaža u visokoj rezoluciji) možete nam poslati do 18. aprila 2023. godine, na adresu institutkonfucije@fil.bg.ac.rs, uz obaveznu naznaku „Međunarodni dan kineskog jezika“.

 

Na platformi culture.chineseplus.net možete pristupiti različitim resursima o kineskom jeziku i kulturi.