Kursevi kineskog slikarstva i kineske kaligrafije u Kineskom kulturnom centru

Kinesko tradicionalno slikarstvo predstavlja jedinstvenu tehniku slikanja mastilom i vodom, koristeći kao i kineska kaligrafija: pirinčani papir, četkicu, mastilo i vodu. Kada se vodom razredi mastilo, slikar ima pred sobom paletu svetlih i tamnih boja. Pejzažni motivi preovladavaju u ovoj vrsti slikartsva. Kurs traje tri meseca, ima ukupno 24 predavanja od po 90 minuta. Cena kursa je 11.000 dinara, plus PDV koji iznosi 20%.

Kineska kaligrafija je najcenjenija umetnost u Kini. Ona prati početke i razvoj kineskog pisma, sazreva tokom svoje duge istorije, prolazeći kroz različite forme i stilove, i postaje jedinstveni umetnički izraz. U kaligrafiji se koriste pirinčani papir, mastilo, voda i četkica. Kurs traje tri meseca, ima ukupno 24 predavanja od po 90 minuta. Cena kursa je 11.000 dinara plus PDV, koji iznosi 20%.

Nastava će biti organizovana u Kineskom kulturnom centru u večernjim terminima (od 18 časova), Trg prijateljstva Srbije i Kine br. 2, Novi Beograd.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem popunjenog formulara sa sajta Instituta Konfucije u Beogradu na mejl institutkonfucije@fil.bg.ac.rs

PRIJAVA JE OTVORENA DO 30. SEPTEMBRA 2024.

Prijavite se na naš newsletter

Uspešno ste se prijavili na našu newsletter listu.

Došlo je do greške prilikom slanja vašeg zahteva. Molimo pokušajte ponovo.

Institut Konfucije će koristiti informacije koje pružite u svrhu kreiranja newsletter liste i slanja informacija o aktuelnim događajima.