Konkurs za stručni ispit za turističkog vodiča i pratioca

Ministarstvo turizma i omladine planira raspisivanje oglasa za polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča i turističkog pratioca 16. septembra 2024. godine, a na koji se mogu prijaviti sva zainteresovana lica. Rok za podnošenje prijava počinje da teče narednog dana od dana objavljivanja oglasa.

Prijave na oglas kandidati dostavljaju isključivo u periodu od 17. do 23. septembra 2024. godine. Prijave poslate pre i posle naznačenog roka smatraće se neblagovremenim i neće biti uzete u razmatranje.

Oglas će se raspisati za kandidate sa znanjem engleskog, francuskog, grčkog, nemačkog, arapskog, persijskog, ruskog, kineskog, španskog, italijanskog, turskog, poljskog, japanskog, hebrejskog, rumunskog, mađarskog, norveškog, bugarskog i portugalskog jezika.
Oglas će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici ministarstva, a uslovi oglasa sadržani su u Pravilniku o stručnom ispitu za turističkog vodiča i turističkog pratioca („Službepi glasnik RS“, br. 99/23).
Objavljivanju oglasa prethodiće najava o raspisivanju oglasa za polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča i turističkog pratioca 10. septembra 2024. godine na zvaničnoj internet stranici ministarstva.
Lica sa znanjem kineskog jezika koja su istovremeno i državljani Republike Srbije, odnosno imaju dvojno državljanstvo, mogu da se prijave za ovaj ispit i time u velikoj meri unaprede kvalitet pružanja usluga turističkog vodiča i pratioca u našoj zemlji.

Ministarstvo turizma i omladine

Prijavite se na naš newsletter

Uspešno ste se prijavili na našu newsletter listu.

Došlo je do greške prilikom slanja vašeg zahteva. Molimo pokušajte ponovo.

Institut Konfucije će koristiti informacije koje pružite u svrhu kreiranja newsletter liste i slanja informacija o aktuelnim događajima.