Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Učenici Instituta Konfucije u Beogradu učestvovali na svečanom otvaranju Letnjeg kampa u Kini u organizaciji Hanbana

    22. jula 2019. godine, na Univerzitetu za jezik i kulturu u Pekingu upriličena je svečana ceremonija otvaranja Letnjeg kampa u Kini, u organizaciji Hanbana i Univerziteta za jezik i kulturu u Pekingu. Ceremoniji otvaranja Letnjeg kampa prisustvovalo je više od 1000 učenika iz 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope. 

    Za izvođenje svečanog programa povodom otvaranja Letnjeg kampa odabrana su tri Instituta Konfucije, među kojima je i Institut Konfucije u Beogradu. Učenice IK-a u Beogradu su se predstavile numerom Pejzaž u mom srcu (半壶纱 bàn hú shā), i svojim nastupom pobrale simpatije publike.

    Nakon svečanog programa, predstavnici 31 Instituta Konfucije zemalja Centralne i Istočne Evrope su na svojim štandovima predstavili rad svog Instituta kao i znamenitosti svoje zemlje, a učenici su imali priliku da se druže sa vršnjacima iz drugih zemalja.

 


Na programu povodom svečanog otvaranja Letnjeg kampa, učenice Instituta Konfucije u Beogradu izvele su numeru Pejzaž u mom srcu (半壶纱 bàn hú shā)

Učenici i nastavnik IK-a u Beogradu za štandom na kom su predstavljeni Srbija i IK u Beogradu


 

HSK / HSKK
 
Institut Konfucije u Beogradu i ove godine organizuje ispit svih nivoa HSK i HSKK. Ispit je u nedelju, 1. decembra 2019. Prijava se zatvara 5. novembra 2019.
U 2020. godini Institut Konfucije u Beogradu organizovaće polaganje ispita HSK u maju i decembru.
 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________