Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

U februaru održana radionica pravljenja kineskih valjuški

 

Institut Konfucije u Beogradu je 1. februara 2020. godine u kineskom restoranu održao radionicu pravljenja kineskih valjuški. Na radionici su učestovali nastavnici Instituta Konfucije i učenici Trinaeste beogradske gimnazije koji pohađaju nastavu kineskog jezika.

 

Kineske valjuške se tradicionalnu spremaju za doček lunarne Nove godine, a nastavnici iz Kine su učenicima pokazali proces pravljenja kineskih valjuški, nakon čega su se učenici i sami oprobali u pravljenju ovog jela. Nakon održane radionice, upriličena je degustacija raznih kineskih jela, čime su se nastavnici i učenici okupili da proslave lunarnu Novu godinu. Učenici su se pokazali kao veoma vešti u pripremi kineskih valjuški.

 
 
Kancelarija Instituta Konfucije će, usled trenutne epidemiološke situacije, od 16. novembra pa do daljnjeg raditi skraćeno, ponedeljkom, sredom i četvrtkom od 9 do 14 č.

 
Za sva pitanja i dalje nam možete pisati na naš mejl, a sekretar Instituta će vam blagovremeno odgovoriti ili sa institutskog ili sa ličnog mejla.

 

 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________