Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

U februaru održana radionica pravljenja kineskih valjuški

 

Institut Konfucije u Beogradu je 1. februara 2020. godine u kineskom restoranu održao radionicu pravljenja kineskih valjuški. Na radionici su učestovali nastavnici Instituta Konfucije i učenici Trinaeste beogradske gimnazije koji pohađaju nastavu kineskog jezika.

 

Kineske valjuške se tradicionalnu spremaju za doček lunarne Nove godine, a nastavnici iz Kine su učenicima pokazali proces pravljenja kineskih valjuški, nakon čega su se učenici i sami oprobali u pravljenju ovog jela. Nakon održane radionice, upriličena je degustacija raznih kineskih jela, čime su se nastavnici i učenici okupili da proslave lunarnu Novu godinu. Učenici su se pokazali kao veoma vešti u pripremi kineskih valjuški.

 
 
Institut Konfucije pri Filološkom fakultetu u Beogradu, u skladu sa merama koje je usvojila Vlada Republike Srbije u cilju sprečavanja širenja virusa Kovid-19, neće raditi od sutra, 16. marta 2020. godine, do prestanka važenja uvedenih mera. Nastava na kursevima Instituta će se u ovom periodu odvijati online.
 

 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________