Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

U Biblioteci grada Beograda održano predavanje pod nazivom ,,U susret godini Pacova“

 

Direktor Instituta Konfucije u Beogradu, prof. dr Radosav Pušić,  je u četvrtak, 30. januara, u Biblioteci grada Beograda održao predavanje pod nazivom U susret godini Pacova. 

 

Posetioci su na ovom predavanju imali priliku da čuju priču o godini koja je pred nama, a koja je prema kineskom lunarnom kalendaru u znaku metalnog Pacova, ali i da čuju nešto više o vezi između zapadnog i kineskog horoskopa.

Prof. Pušić je takođe ispričao i nešto o Prazniku proleća, kao i o običajima koji se vezuju za ovaj praznik. Posetioci su mogli da čuju na koji način Kinezi ukrašavaju svoje domove, šta jedni drugima daruju, ali i kako izgleda novogodišnja trpeza u Kini.

Budući da je 2020. godina u znaku Pacova, profesor je pomenuo uticaj kosmičkog usmerenja na ovaj zodijački znak, i ispričao koje se osobine pripisuju ljudima koji su rođeni u ovom znaku.

  
Kancelarija Instituta Konfucije će, usled trenutne epidemiološke situacije, od 16. novembra pa do daljnjeg raditi skraćeno, ponedeljkom, sredom i četvrtkom od 9 do 14 č.

 
Za sva pitanja i dalje nam možete pisati na naš mejl, a sekretar Instituta će vam blagovremeno odgovoriti ili sa institutskog ili sa ličnog mejla.

 

 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________