Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Projekcija filma u Kineskom kutku u Narodnoj biblioteci ,,Stevan Sremac“ u Nišu

Institut Konfucije u Beogradu u saradnji sa Narodnom bibliotekom ,,Stevan Sremac“ u Nišu svaki mesec organizuje projekciju filma u prostorijama Kineskog kutka. U maju je za građane Niša organizovana projekcija filma  ,,Dvanaest građana“.

Film „Dvanaest građana“ (2015), snimljen je po uzoru na hit iz 1957. godine „Dvanaestorica gnevnih“. Dvanaest građana imaju zadatak da se pretvaraju da su članovi porote u zamišljenom slučaju koji su osmislili studenti Pravnog fakulteta u Pekingu. ,,Porota” treba da odluči o sudbini mladića optuženog za ubistvo svog oca. Njihovo preispitivanje svih činjenica i dokaza polako dovodi do sukoba među članovima ,,porote“.

Po završetku filma, posetioci su imali priliku da prodiskutuju o filmu i pravnom sistemu u Kini sa profesorkom kineskog jezika, Džao Huiju.


 

HSK / HSKK
 
Institut Konfucije u Beogradu i ove godine organizuje ispit svih nivoa HSK i HSKK. Ispit je u nedelju, 1. decembra 2019. Počnite na vreme da se spremate za ispit i pratite naše objave da biste znali kada počinje prijava...
U 2020. godini Institut Konfucije u beogradu organizovaće polaganje ispita HSK u maju i decembru.
 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________