Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Predavanje u Narodnoj biblioteci Ilija M. Petrović u Požarevcu – Kineska Nova godina – verovanja i običaji

 

Institut Konfucije u Beogradu i Narodna biblioteka Ilija M. Petrović u Požarevcu Vas pozivaju na predavanje Kineska Nova godina – verovanja i običaji, koje će biti održano u ponedeljak, 10. februara, u 19.oo časova. Predavanje će držati dr Ana Jovanović, profesor na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. 

 

Praznik proleća, u svetu poznat i kao kineska Nova godina, ima istoriju dugu nekoliko hiljada godina. Budući da je reč o prazniku koji se slavi po kineskom lunarnom kalendaru, datum nije fiksan već varira pa se ove godine kineska godina pacova dočekuje 24. januara. Kroz priču o poreklu ovog praznika, narodnim običajima i verovanjima koja se za njega vezuju, ovo predavanje osmišljeno je tako da našoj publici predstavi najvažniji od svih tradicionalnih kineskih praznika za koji se kaže da otelotvoruje samu srž višemilenijumske kineske kulture.

 

Ulaz na predavanje je slobodan. Dobro došli! 

  
Kancelarija Instituta Konfucije će, usled trenutne epidemiološke situacije, od 16. novembra pa do daljnjeg raditi skraćeno, ponedeljkom, sredom i četvrtkom od 9 do 14 č.

 
Za sva pitanja i dalje nam možete pisati na naš mejl, a sekretar Instituta će vam blagovremeno odgovoriti ili sa institutskog ili sa ličnog mejla.

 

 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________