Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Predavanje u Biblioteci grada Beograda – Ćigong u svakodnevnom životu

Institut Konfucije u Beogradu i Biblioteka grada Beograda Vas pozivaju na predavanje pod nazivom ,,Ćigong u svakodnevnom životu“. Predavanje će biti održano u četvrtak, 10. oktobra u 19 časova. Predavanje će držati Saša Balanesković, predsednik Ćigong saveza Srbije.

 

Ćigong predstavlja bitan deo terapije tradicionalne kineske medicine – veza između ćigonga i kineske medicine se može naći i u Knjizi unutrašnje medicine Žutog Cara.
Sistem ćigong vežbi je rezultat više hiljada godina istraživanja ljudskog tela putem preventivnih zdravstvenih praksi izraženih kroz fizičke vežbe, meditativne tehnike, kao i upotrebe teorije pet elemenata i sistema meridijana i energetskih tokova u telu. Tradicionalna kineska medicina i ljudi tog vremena su koristili ćigong vežbe da, pored jačanja tela, preventivno deluju na pojavu najrasprostranjenijih bolesti pospešujući imunitet putem direktnog uticaja na energetske tokove tela, lučenje hormona i poboljšavanje cirkulacije krvi i daha.
U Srbiji, ćigong je priznat od strane Ministarstva zdravlja kao komplementarni vid terapije.

Ulaz je slobodan. Dobro došli! 

 


 

HSK / HSKK
 
Institut Konfucije u Beogradu i ove godine organizuje ispit svih nivoa HSK i HSKK. Ispit je u nedelju, 1. decembra 2019. Prijava se zatvara 5. novembra 2019.
U 2020. godini Institut Konfucije u Beogradu organizovaće polaganje ispita HSK u maju i decembru.
 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________