Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Predavanje u Biblioteci grada Beograda – 70 godina miroljubivog razvoja Kine i put ka izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću

Institut Konfucije u Beogradu je  u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda 25. novembra organizovao predavanje u prostorijama Biblioteke. Predavanje je održala Tatjana Conić, v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova R. Srbije. Tema predavanja je bila 70 godina miroljubivog razvoja Kine i put ka izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću.

Tema predavanja je bila istorija razvoja Kine od 1949. godine pa do danas, gde je predavač hronološki istakao događaje koji su bili ključni za oblikovanje kineske nacije i države. Spomenuti su i lideri koji su se smenjivali u Kini tokom tog perioda, kao i način na koji je svaki od njih usmeravao Kinu, ne bi li ona došla do pozicije na kojoj se danas nalazi.

Na kraju predavanja, prikazana je istorija diplomatskih odnosa Kine i Srbije, te je objašnjeno da su danas odnosi naše dve zemlje na najvišem nivou, što u pogledu politike, ekonomije, kulture itd.

Na kraju predavanja, posetioci su imali priliku da porazgovaraju sa predavačem i postave dodatna pitanja vezana za politiku i diplomatske odnose Kine i Srbije. 
“学而不思则罔 ,思而不学则殆”

 
,,Učiti a ne misliti je iluzorno,
misliti a ne učiti je opasno."
 

孔子
Konfucije
 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________