Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Predavanje prof. Zhao Huiyu u Kineskom kutku u Nišu – Chinese Education

U okviru aktivnosti preko kojih Kineski kutak građane Niša upoznaje sa Kinom i kineskom kulturom, 25. juna u Narodnoj biblioteci Stevan Sremac u Nišu organizovano je predavanje lektorke Zhao Huiyu, koja je građanima Niša predstavila sistem kineskog obrazovanja.

Profesorka Zhao je pre svega govorila o tradicionalnom kineskom obrazovanju i ispričala koji su osnovni principi kojima su se vodili stari kineski učenjaci, da bi kasnije prikazala kakav je današnji sistem i koje su njegove osnovne odlike. Posetioci su imali priliku da čuju kakva je podela današnjeg sistema kineskog obrazovanja, sa koliko godina učenici u Kini polaze u školu, kao i to kakav je današnji prijemni ispit na fakultetima i na koji način ih studenti upisuju. Priču su pratili i video snimci koji su posetiocima pružili dodatne informacije o obrazovanju u Kini. Profesorka Zhao je naglasila i da je jedan od najbitnijih segmenata obrazovanja i porodično obrazovanje, koje se smatra i osnovom celokupnog sistema.

Posetiocima se veoma dopala priča o kineskom obrazovanju, te su nakon predavanja razgovarali sa profesorkom Zhao i postavljali dodatna pitanja.

  
U toku je prijavljivanje za ispite HSK i HSKK, koji će se održati u nedelju, 6. decembra 2020. godine.

 
Prijavljivanje se zatvara u petak 30. oktobra tekuće godine.
 

 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________