Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Poziv na manifestaciju ,,Doživi Kinu na Vračaru“

 

Institut Konfucije u Beogradu i Centar za obrazovanje i kulturu Božidarac pozivaju vas da prisustvujete jedinstvenom događaju i upoznate Kinu kroz manifestaciju Doživi Kinu na Vračaru, koja će biti održana u subotu, 14. decembra, u Božidarcu. 

 

Ovom manifestacijom pokušaćemo da približimo građanima kulturu i običaje Narodne Republike Kine, koja je postala jedan od glavnih motora globalnog razvoja. U subotu posetioci će moći da vide kako izgleda čajna ceremonija, kao i da probaju autentične kineske čajeve; nauče osnovne poteze kineske kaligrafije; naprave kineske ukrase i još mnogo toga. Za navedene radionice potrebno je prijaviti se na sledećem linku: https://bit.ly/2LwiK96

Na samom početku događaja posetioci će moći da savladaju i osnove taiđi ćuena. Taiđi ćuen je drevna kineska borilačka veština, čiji lagani i elegantni pokreti pokreću i uravnotežuju čovekovu unutrašnju energiju (ći)  i smatra se jednim od najdelotvornijih metoda za negovanje zdravlja tela i duha. Vežbe će držati prof. Nada Maćig Sekulić.

Za sve ljubitelje kineske kulture i jezika, biće organizovan Language cafe od 17 do 19 č, tokom kog će posetioci moći da se druže i razgovaraju na kineskom jeziku. Za početnike će osim Language cafe-a biti organizovan i demo čas kineskog jezika.

Pored toga, posetioci će moći da pogledaju i izložbu ,,Kineska Nova godina“ i uživaju u fotografijama koje na veoma interesantan način prikazuju zanimljive trenutke ovog najznačajnijeg kineskog praznika.

Na kraju Festivala biće prikazan kineski film ,,Mit“ u kom glavnu ulogu igra čuveni Džeki Čen. Film je titlovan na srpski jezik.

 

Ulaz je besplatan. Dobro došli!

 

Raspored aktivnosti:

petak, 13. decembar, u 19.00 – Otvaranje izložbe i najava aktivnosti

subota, 14. decembar:

11.00-12.00 – Radionica taiđi ćuena

12.00-14.00 – Radionica kaligrafije

14.00-15.00 – Radionica rezanog papira, pravljenje ukrasa od papira

15.00-16.30  – Radionica Napravimo kineskog zmaja

17.00-18.00 – Demo čas kineskog jezika

17.00-19.00 – Language cafe

18.00-19.00 – Čajna ceremonija

19.30 – Projekcija filma ,,Mit“ (srpski titl) 
Kancelarija Instituta Konfucije će, usled trenutne epidemijske situacije, od 10. decembra pa do daljnjeg raditi onlajn.

 
Za sva pitanja i dalje nam možete pisati na naš mejl institutkonfucije@fil.bg.ac.rs

 

 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________