Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Poziv na manifestaciju ,,Doživi Kinu na Vračaru“

 

Institut Konfucije u Beogradu i Centar za obrazovanje i kulturu Božidarac pozivaju vas da prisustvujete jedinstvenom događaju i upoznate Kinu kroz manifestaciju Doživi Kinu na Vračaru, koja će biti održana u subotu, 14. decembra, u Božidarcu. 

 

Ovom manifestacijom pokušaćemo da približimo građanima kulturu i običaje Narodne Republike Kine, koja je postala jedan od glavnih motora globalnog razvoja. U subotu posetioci će moći da vide kako izgleda čajna ceremonija, kao i da probaju autentične kineske čajeve; nauče osnovne poteze kineske kaligrafije; naprave kineske ukrase i još mnogo toga. Za navedene radionice potrebno je prijaviti se na sledećem linku: https://bit.ly/2LwiK96

Na samom početku događaja posetioci će moći da savladaju i osnove taiđi ćuena. Taiđi ćuen je drevna kineska borilačka veština, čiji lagani i elegantni pokreti pokreću i uravnotežuju čovekovu unutrašnju energiju (ći)  i smatra se jednim od najdelotvornijih metoda za negovanje zdravlja tela i duha. Vežbe će držati prof. Nada Maćig Sekulić.

Za sve ljubitelje kineske kulture i jezika, biće organizovan Language cafe od 17 do 19 č, tokom kog će posetioci moći da se druže i razgovaraju na kineskom jeziku. Za početnike će osim Language cafe-a biti organizovan i demo čas kineskog jezika.

Pored toga, posetioci će moći da pogledaju i izložbu ,,Kineska Nova godina“ i uživaju u fotografijama koje na veoma interesantan način prikazuju zanimljive trenutke ovog najznačajnijeg kineskog praznika.

Na kraju Festivala biće prikazan kineski film ,,Mit“ u kom glavnu ulogu igra čuveni Džeki Čen. Film je titlovan na srpski jezik.

 

Ulaz je besplatan. Dobro došli!

 

Raspored aktivnosti:

petak, 13. decembar, u 19.00 – Otvaranje izložbe i najava aktivnosti

subota, 14. decembar:

11.00-12.00 – Radionica taiđi ćuena

12.00-14.00 – Radionica kaligrafije

14.00-15.00 – Radionica rezanog papira, pravljenje ukrasa od papira

15.00-16.30  – Radionica Napravimo kineskog zmaja

17.00-18.00 – Demo čas kineskog jezika

17.00-19.00 – Language cafe

18.00-19.00 – Čajna ceremonija

19.30 – Projekcija filma ,,Mit“ (srpski titl)


 
Moje reči je lako razumeti,
lako ih je ostvariti.
 
Na svetu nema onoga ko ih razume,
nema ko da ih ostvari.
 
Lao Ci

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________