Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Poseta kineskog visokog zvaničnika g. He Guoćijanga

 

Visoka kineska delegacija predvođena stalnim članom politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i generalnim sekretarom Komiteta za disciplinu i nadzor CK KP Kine, g. He Guoćijang, je 12. jula 2011. godine posetila Institut Konfucije u Beogradu. Ovom prilikom je u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu održana ceremonija svečanog uručenja vredne donacije knjiga koja je namenja bibliotečkom fondu Instituta Konfucije u Beogradu. Tokom posete Institutu Konfucije g. He Guoćijang razgledao je izložbu fotografija o aktivnostima Instituta Konfucije, razgovarao sa studentima i polaznicima kurseva kineskog jezika.

Nakon završene posete g. He Guoćijang visoko je ocenio rad samog Instituta Konfucije, pohvalio angažovanje direktora sa kineske i srpske strane, kao i predavače i strane lektore u njihovom širenju i promovisanju kineskog jezika i kulture, upoznavanje naroda Srbije sa Kinom, organizovanje društvenih i kulturnih aktivnosti u cilju saradnje Srbije i Kine.

He Guoqiang 1

G. He Guoćijang uručuje predsedniku Upravnog odbora IK,

rektoru BU, prof. Kovačeviću, spisak doniranih knjiga

He Guoqiang 2

Polaznik kursa kaligrafije IK-a, poklanja svoj rad G. He Guoćijangu


 

HSK / HSKK
 
Institut Konfucije u Beogradu i ove godine organizuje ispit svih nivoa HSK i HSKK. Ispit je u nedelju, 1. decembra 2019. Počnite na vreme da se spremate za ispit i pratite naše objave da biste znali kada počinje prijava...
U 2020. godini Institut Konfucije u beogradu organizovaće polaganje ispita HSK u maju i decembru.
 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________