Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Plan aktivnosti u Centru za kulturu Smederevo za april 2019. godine

Institut Konfucije u Beogradu u saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo organizuje sledeće aktivnosti u aprilu 2019. godine:

8.4. – 14.4.  Izložba ,,Novi put svile“, Galerija Centra za kulturu Smederevo

Pre više od 2000 godina, snalažljivi i hrabri stanovnici Evroazije uspostavili su nekoliko kopnenih i pomorskih putnih ruta koje su povezivale značajne civilizacije Azije, Evrope i Afrike, koje su kasnije generacije nazvale zajedničkim imenom ,,Put svile”. NR Kina predložila je važnu inicijativu zajedničke izgradnje ,,Ekonomskog pojasa Puta svile” i ,,Pomorskog Puta svile 21. veka” što daje novo, savremeno značenje drevnom Putu svile.
Kroz objektive fotografa, ova izložba prikazuje novi izgled kineskih predela duž drevnog Puta svile – u novoj eri, kao i duh lokalnog stanovništva i želju kineskog naroda da zajednički, sa drugim narodima, gradi ,,Pojas i Put”.

 

9.4. u 20 č.  Projekcija filma ,,Šaolin”, Bioskopska dvorana Centra za kulturu Smederevo 

Dok se feudalni vlasnici bore za proširenje moći, plemeniti sveštenici iz hrama Šaolin čiste nered koji vlasnici ostavljaju iza sebe, pomažu povređenima i daju sve od sebe da zaštite nejake i siromašne. General Hou (Andy Lau) je svojim nasilnim i nemilosrdnim taktikama uzrok većine nereda. Kada Houa izda njegov kolega general Cao Man (Nicholas Tse), on je primoran da se sakrije i nalazi sklonište kod sveštenika u njihovom skrivenom hramu u planini. Kako dani prolaze, on polako nalazi svoj mir i oslobađa svoju mržnju. Međutim, general Cao ipak nije daleko i rat uskoro dolazi do hrama, gde su general Hou i sveštenici primorani da se suprotstave svojim čuvenim ,,Šaolin Kung Fuom”.

Ulaz je slobodan. Dobro došli! 

 

 

 


 

HSK / HSKK
 
Institut Konfucije u Beogradu i ove godine organizuje ispit svih nivoa HSK i HSKK. Ispit je u nedelju, 1. decembra 2019. Počnite na vreme da se spremate za ispit i pratite naše objave da biste znali kada počinje prijava...
U 2020. godini Institut Konfucije u beogradu organizovaće polaganje ispita HSK u maju i decembru.
 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________