Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Održan seminar za nastavnike kineskog jezika u Republici Srbiji

29. i 30. septembra 2019. godine, Institut Konfucije u Beogradu je u saradnji sa Ambasadom Narodne Republike Kine u Beogradu organizovao seminar za nastavnike kineskog jezika u Republici Srbiji, koji je održan u Beogradu i na Tari. 

 

Seminar je održan u cilju daljeg razvoja i podizanja kvaliteta nastave kineskog jezika u R Srbiji, upoznavanja sa potrebama srpskih učenika i studenata na polju nastave kineskog jezika, edukacije i usavršavanja nastavnika kineskog jezika u osnovnim, srednjim školama i visokoškolskim ustanovama, razmene mišljenja i iskustava lokalnih nastavnika i kineskih lektora, razmatranja sadašnjih prilika i budućeg razvoja nastave kineskog jezika u R Srbiji, produbljivanja i uspostavljanja svestranije obrazovno-kulturne saradnje R Srbije i NR Kine.

 

Na seminaru su predstavljene sledeće tematske oblasti:

 1. Metodika nastave kineskog jezika 

2. Poteškoće u usvajanju gramatičkih jedinica kineskog jezika 

3. Savremeni trendovi u nastavi i učenju kineskog jezika 

4. Interkulturna kompetencija u nastavi kineskog jezika 

5. Igre kao didaktički materijal u nastavi kineskog jezika 

Po završetku prvog dana seminara, za učesnike je organizovan put na Taru, gde su u nešto opuštenijoj atmosferi mogli da podele utiske sa seminara.

 

Direktor Instituta Konfucije u Beogradu, prof. dr Radosav Pušić, i savetnik za obrazovanje pri Ambasadi NR Kine u Beogradu, prof. Juen Đigang (Yuan Jigang) svečano su otvorili seminar

Učesnici seminara za nastavnike kineskog jezika u R Srbiji

Na Tari je održan okrugli sto koji su svečano otvorili direktor IK u Beogradu, prof. dr Radosav Pušić, šef kancelarije IK u Beogradu, prof. Đin Sijaolei (Jin Xiaolei) i savetnik za obrazovanje pri Ambasadi NR Kine u Beogradu, prof. Juen Đigang (Yuan Jigang)

 

  
“学而不思则罔 ,思而不学则殆”

 
,,Učiti a ne misliti je iluzorno,
misliti a ne učiti je opasno."
 

孔子
Konfucije
 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________