Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Održan HSK ispit u kompaniji HBIS Group Serbia

 

Institut Konfucije u Beogradu je u petak, 14. juna, za zaposlene u kompaniji HBIS Group Serbia, u koorganizaciji sa tom kompanijom, organizovao polaganje HSK testa.

 

HSK je jedini priznati test od strane Kineskog ministarstva prosvete kojim se određuje nivo znanja kineskog jezika nematernjih govornika. HSK test ima šest nivoa po međunarodnim standardima za određivanje nivoa usvajanja stranih jezika, a zaposleni u kompaniji HBIS Group Serbia polagali su test prvog i drugog nivoa (što odgovara nivou CEFR A1 i A2).

 

Institut Konfucije u Beogradu je uz saradnju sa kompanijom HBIS Group Serbia u septembru 2017. godine započeo da organizuje kurseve Poslovnog kineskog jezika za zaposlene u toj kompaniji. Kurseve je do sada pohađalo više od 300 zaposlenih. Nastavni cilj kurseva Poslovnog kineskog jezika jeste da se polaznici upoznaju sa osnovama kineskog jezika i pisma, te da ovladaju osnovnim frazama kineskog jezika koje mogu da se koriste u svakodnevnoj komunikaciji na poslu. HSK test je polagalo 20 polaznika, koji nakon pohađanja dva, odnosno tri kursa, žele da polaganjem ovog testa svoje znanje kineskog jezika dodatno potvrde, i dobiju mogućnost da budu nosioci HSK sertifikata, koji se vrednuje u celom svetu.

  
U toku je prijavljivanje za ispite HSK i HSKK, koji će se održati u nedelju, 6. decembra 2020. godine.

 
Prijavljivanje se zatvara u petak 30. oktobra tekuće godine.
 

 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________