Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Proslavljen Svetski dan Instituta Konfucije u Beogradu i Nišu

Institut Konfucije u Beogradu je 28. septembra 2019. godine na Beogradskoj tvrđavi i u Kineskom kutku u Nišu organizovao niz aktivnosti kojima je obeležen Svetski dan Instituta Konfucije. 

Posetioci Beogradske tvrđave probali su tradicionalnu kinesku nošnju, vežbali su taiđi, upoznali se sa kineskom kaligrafijom, a najmlađi posetioci mogli su da boje maske pekinške opere. Za polaznike kurseva u Institutu Konfucije u Beogradu organizovan je i Kineski kutak, gde su sa lektorkama iz Kine i lokalnim nastavnicima kineskog jezika mogli da razgovaraju na kineskom jeziku. Svečanost su obogatile i učenice Trinaeste beogradske gimnazije, koje su za posetioce izvele plesnu i muzičku tačku.

Svetski dan Instituta Konfucije obeležen je i u Kineskom kutku u Nišu uz radionice pravljenja kineskih ukrasa, ukrašavanja lepeza, pravljenja crvenih koverti hong bao (红包), kao i uz karaoke.

 

Proslava Svetskog dana Instituta Konfucije u Beogradu


Svetski dan Instituta Konfucije proslavljen je i u Kineskom kutku u Nišu


 

HSK / HSKK
 
Institut Konfucije u Beogradu i ove godine organizuje ispit svih nivoa HSK i HSKK. Ispit je u nedelju, 1. decembra 2019. Počnite na vreme da se spremate za ispit i pratite naše objave da biste znali kada počinje prijava...
U 2020. godini Institut Konfucije u beogradu organizovaće polaganje ispita HSK u maju i decembru.
 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________