Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Izložba u Gradskoj opštini Vračar – Novi izgled Puta svile

 

Institut Konfucije u Beogradu i Gradska opština Vračar pozivaju Vas da posetite izložbu pod nazivom ,,Novi izgled Puta svile”. Svečano otvaranje biće upriličeno 2. jula u 19 časova, a izložba će biti otvorena za posetioce do 12. jula. 

 

Pre više od 2000 godina, snalažljivi i hrabri stanovnici Evroazije uspostavili su nekoliko kopnenih i pomorskih putnih ruta koje su povezivale značajne civilizacije Azije, Evrope i Afrike, koje su kasnije generacije nazvale zajedničkim imenom „Put svile“. NR Kina predložila je važnu inicijativu zajedničke izgradnje “Ekonomskog pojasa Puta svile” i “Pomorskog Puta svile 21. veka” što daje novo, savremeno značenje drevnom Putu svile.

Kroz objektiv fotografa, ova izložba prikazuje novi izgled kineskih predela duž drevnog Puta svile – u novoj eri, kao i duh lokalnog stanovništva i želju kineskog naroda da zajednički, sa drugim narodima, gradi “Pojas i Put”.

 

Na svečanom otvaranju izložbe, posetioci će imati priliku i da čuju kako pojedine kineske numere zvuče u izvedbi učenika Instituta Konfucije u Beogradu.

 

Ulaz je slobodan. Dobro došli!   
“学而不思则罔 ,思而不学则殆”

 
,,Učiti a ne misliti je iluzorno,
misliti a ne učiti je opasno."
 

孔子
Konfucije
 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________