Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Radionica rezanog papira u OŠ Sveti Sava u Nišu

Institut Konfucije u Beogradu je u saradnji sa OŠ Sveti Sava u Nišu 29. januara 2019. godine organizovao radionicu pravljenja kineskih rezbarija od papira za učenike od prvog do četvrtog razreda. Nastavnici Instituta Konfucije u Beogradu su za učenike najpre održali predavanje o umetnosti rezanja papira i njenom značaju u kineskoj kulturi, a potom su demonstrirali crtanje, sečenje i izradu rezbarija. Učenici su se nakon predavanja i samostalno oprobali u veštini rezanja papira.

Uz pomoć lektorke iz Kine, prof. Džao Huiju, učenici su rezanjem papira pravili oblike 春 chūn (proleće) i  城门楼 chéngménlóu (gradska vrata), koja su potom lepila na raznobojne papire.

Zbog velikog oduševljenja učenika i obostranog uživanja učenika i nastavnika, Institut Konfucije u Beogradu i OŠ Sveti Sava u Nišu planiraju organizovanje mnogobrojnih radionica iz kineske kulture u narednom periodu.

Učenici ponosno pokazuju svoje radove

Oblik 城门楼 chéngménlóu (gradska vrata) dobijen rezanjem papira 

Učenici pokazuju izrezbaren oblik chūn    (proleće)


 

HSK / HSKK
 
Institut Konfucije u Beogradu i ove godine organizuje ispit svih nivoa HSK i HSKK. Ispit je u nedelju, 1. decembra 2019. Počnite na vreme da se spremate za ispit i pratite naše objave da biste znali kada počinje prijava...
U 2020. godini Institut Konfucije u beogradu organizovaće polaganje ispita HSK u maju i decembru.
 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________