Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Radionica pravljenja kineskih jiaozi

Institut Konfucije u Beogradu je 26. januara 2019. godine u kineskom restoranu održao radionicu pravljenja kineskih jiaozi. Na radionici su učestovali nastavnici Instituta Konfucije i učenici Trinaeste beogradske gimnazije koji pohađaju nastavu kineskog jezika. 

Radionica je simbolično održana nedelju dana pred proslavu kineske Nove godine, jer se upravo za ovaj praznik članovi porodice širom Kine okupljaju i zajedno spremaju i jedu jiaozi. Običaj je i da se u jedan od spremljenih jiaozi ubaci novčić, a veruje se da će onaj koji pronađe jiaozi sa novčićem imati mnogo uspeha i novca tokom naredne godine.

Kineski nastavnici su učenicima pokazali proces pravljenja kineskih jiaozi, a učenici su se i sami oprobali u pravljenju ovog jela. Nakon održane radionice, upriličena je degustacija kineskih jela. Učenici su se pokazali kao veoma vešti u pripremi jiaozi, a osmesi na licima pokazuju i da su se veoma zabavili tokom pripreme.


Učenici pripremaju kineske jiaoziUčenici pokazuju vešto napravljene jiaozi  

Nakon radionice, upriličen je kineski ručak za sve učenike i nastavnike


 

HSK / HSKK
 
Institut Konfucije u Beogradu i ove godine organizuje ispit svih nivoa HSK i HSKK. Ispit je u nedelju, 1. decembra 2019. Počnite na vreme da se spremate za ispit i pratite naše objave da biste znali kada počinje prijava...
U 2020. godini Institut Konfucije u beogradu organizovaće polaganje ispita HSK u maju i decembru.
 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________