Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Firma „Kineska železnica“ zapošljava prevodioce

 

„Kineska železnica“ je veliko preduzeće koje podržava Kineski Državni Savet, kojim upravlja centralna vlada sa registrovanim kapitalom od 132,8 milijardi evra. Zadužena je za upravljanje i komandovanje putničkim i teretnim železničkim saobraćajem Narodne Republike Kine. Kompanija „Kineska železnica“ je odgovorna za železničke investicione planove i predlaganje ideja za izgradnju kineske železničke mreže, kao i za pripremni rad građevinskih projekata i upravljanje projektima izgradnje. Takođe, zadužena je za međunarodnu razmenu i saradnju.

 

“Kineska železnica” poseduje najveću železničku mrežu brzih pruga na svetu. Krajem 2016. godine kilometraža brze pruge u Kini bila je duža od 22.000 km, i obuhvatala je 60% sveukupne kilometraže brzih pruga na svetu, što znači da je prva na svetu po broju kilometara brze pruge. Svakog dana pod vođstvom “Kineske železnice” saobraća preko 9000 putničkih vozova i 20.000 teretnih vozova.
Brza pruga Peking – Šangaj: dugačka 1318km, projektovana brzina 350km/h, najveća brzina 486km/h.
Brza pruga Peking – Guangdžou: najduža brza pruga na svetu 2298km.
Brza pruga oko ostrva Hainan: Prva brza pruga na svetu u tropskom predelu.
 
Raspisuje konkurs za prevodioce:
 

1. Prevodioce sa iskustvom prevođenja u oblasti građevine, prevođenja pismenih dokumenata i usmenog prevođenja na sastancima; koji poseduju sposobnost dobre komunikacije i preuzimanje inicijative. Kompanija nudi konkurentne uslove i platu.
 

2. Prevodioce sa radnim iskustvom bez zahteva u oblasti prevođenja, koji poseduju sposobnost dobre komunikacije i preuzimanje inicijative. Kompanija nudi konkurentne uslove i platu.
 

3. Prevodioce praktikante
Prevodioci koji su tek diplomirali ili su još uvek u toku školovanja, preuzimaju inicijativu, spremni za učenje i komunikaciju.
 
Kontakt osoba: Wei Qiang
Telefon: 066 888 53 66
E-mail: weiqiang@cric.rs


 

HSK / HSKK
 
Institut Konfucije u Beogradu i ove godine organizuje ispit svih nivoa HSK i HSKK. Ispit je u nedelju, 1. decembra 2019. Prijava se zatvara 5. novembra 2019.
U 2020. godini Institut Konfucije u Beogradu organizovaće polaganje ispita HSK u maju i decembru.
 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________