Glavna uprava Hanbana (Confucius Institute) Univerzitet u Beogradu Univerzitet u Pekingu

Osnivanje Kineske međunarodne fondacije za učenje kineskog jezika

 

Kako bi se išlo u korak sa razvojem i trendovima u oblasti nastave kineskog jezika, jula 2020. godine zvanično je osnovana Kineska međunarodna fondacija za učenje kineskog jezika, koja će ujedno biti zadužena za nastavak promovisanja brenda Instituta Konfucije u svetu, umesto dosadašnje Kancelarije za učenje kineskog jezika kao stranog (Hanban).

Kineska međunarodna fondacija za učenje kineskog jezika je nevladina neprofitna organizacija osnovana na inicijativu brojnih univerziteta i preduzeća koja će nastaviti da podržava razvoj Instituta Konfucije obezbeđujući im snažniju, raznovrsniju i optimalniju podršku. Prednost fondacije jeste povezanost sa velikim brojem kineskih i svetskih preduzeća, vlada i društvenih organizacija što obezbeđuje mnogostruke izvore finansija kojima može dati još snažniji podsticaj razvoju Instituta Konfucije širom sveta.

 

Institut Konfucije je neprofitna i nevladina javna obrazovna institucija koja je kreirala model saradnje Kine i inostranih zemalja na polju obrazovanja koji se već preko deceniju sprovodi na obostranu korist i zadovoljstvo. Od osnivanja prvog Instituta Konfucije 2004. godine, otvoreno je 40 Instituta Konfucije i 1.154 Učionice Instituta Konfucije u 162 države širom sveta. U njihov rad uključeno je preko 40.000 kineskih i lokalnih nastavnika, a nastavu je pohađalo preko 12 miliona učenika. U Republici Srbiji trenutno postoje dva Instituta Konfucije, jedan u Beogradu i jedan u Novom Sadu. 
U toku je prijavljivanje za ispite HSK i HSKK, koji će se održati u nedelju, 6. decembra 2020. godine.

 
Prijavljivanje se zatvara u petak 30. oktobra tekuće godine.
 

 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Prijavite se za newsletter ______________________________

Kineski jezik i kultura ______________________________